LAATSTE NIEUWS

10-7-2024:

 

Vandaag is de 17e (!!) vrachtwagen geladen met hulpgoederen voor Oekraïne. Een delegatie van de Oekraïense hulporganisatie “Created Actions” was aanwezig om te kijken hoe de Stichting Oost Europa Dinkelland hun zaken in Nederland organiseert. Wij de inzameling in Nederland en het transport, zij de distributie en verdeling in Oekraïne: een sterk koppel!

Nog gememoreerd werd dat onze stichting de eerste Nederlandse organisatie was die ruim twee jaar geleden hulpgoederen geleverd heeft aan het betreffende gebied net boven Kyiv, daar waar de Russen heel erg veel schade hebben aangericht.

De mannen mogen Oekraïne niet verlaten, daarom nemen de dames veelal de organisatorische taken over.

Met vereende krachten is de oplegger tot de laatste palletplaats volgeladen. De klus was net na het middaguur geklaard dankzij de hulp van het team vrijwilligers. Daarna nog de papierwinkel geregeld.

De vrachtwagen zal waarschijnlijk in of net na het weekend in Oekraïne aankomen.

1-7-2024:

De opslag raakt alweer behoorlijk vol zoals bijgaande foto’s laten zien. Tijd dus om een nieuw transport te regelen. Op 10 juli aanstaande wordt er weer een Oekraïense vrachtwagen geladen.

Dit keer onder toeziend ook van enkele vertegenwoordigers van onze partner “Created Actions” die onderweg zijn op een charity tour door Europa en als dank voor de vele inzamelingen en permanente steun aan Oekraïne onze stichting bezoeken.

10-5-2024:

Wij hebben enkele mooie bedankbrieven ontvangen voor de zending schoolmeubelen die de Denekamper scholen onlangs aan Oekraïne gedoneerd hebben.

Het eerste schrijven is van onze contact organisatie “Created Actions” die altijd zorgen voor een goede en eerlijke verdeling van de door ons ingezamelde en toegezonden goederen.

Het tweede schrijven is van de Internationale Kunstacademie “Salvador Dalí” in Kyiv, die een deel van de meubelen heeft ontvangen. Zij hebben de oude meubels in de schuilkelder staan (waar vaak les moet worden gegeven) en de nieuwe meubelen staan in de klaslokalen inmiddels.

Omdat het tweede schrijven in Oekraïens is opgesteld staat hieronder een vertaling hiervan, gemaakt met een vertaalcomputer. Daarom geen perfect Nederlands, maar wel goed leesbaar. De boodschap is in ieder geval wel duidelijk.

Er spreekt grote dankbaarheid uit beide brieven.

29-4-2024:

Op deze datum is het transport van de schoolmeubelen in Oekraïne aangekomen en afgeleverd op een drietal plekken: School in Velyka Dymerka, school in Brovary en bij de Academie voor hedendaagse kunst in Kyiv. De oude meubelen van deze scholen zijn verhuisd naar de schuilkelders waar deze helaas frequent gebruikt moeten worden vanwege het vele luchtalarm. De nieuwe meubelen staan in de leslokalen. Meer foto’s op onze fotopagina’s.

25-4-2024:

Vandaag is een “tussentransport” geladen. Een tweetal lagere scholen in Denekamp krijgt binnenkort nieuwe meubels en de oude, nog goed bruikbare, meubels hebben de scholen ter beschikking gesteld. De Stichting Oost Europa Dinkelland heeft dit opgepakt en in Oekraïne wil men heel graag deze meubels ontvangen. Vandaag is met hulp van velen het transport geladen is de vrachtwagen richting Oekraïne vertrokken. De meubels zullen op enkele scholen worden gelost.

 

17-4-2024:

Het 15e transport is op de plek van bestemming aangekomen. Nog steeds oponthoud aan de grens van Polen – Oekraïne… De goederen worden gelost en verdeeld zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. De medische hulpmiddelen gaan naar plekken waar deze het hoogst nodig zijn.

10-4-2024:

Op deze datum is het eerste transport, na de min of meer gedwongen onderbreking, geladen en op transport naar Oekraïne vertrokken. Bijgaande foto’s geven hiervan een kleine indruk. 

Even spannend of bij de grens de papieren volgens de nieuwe manier van werken correct zouden zijn. Inmiddels (15-4-2023) weten we dat het transport de grens is gepasseerd met controle, maar zonder problemen.

13-3-2024:

Vandaag hebben vrijwilligers een hele vracht medische hulpmiddelen opgehaald in Holten. Deze zijn aan ons geschonken door de Stichting ZGT Overzee uit Hengelo. Zij zamelen medische apparatuur in en allerlei andere zaken die in de Nederlandse ziekenhuizen niet meer gebruikt (mogen) worden, maar nog in prima staat zijn en goed gebruikt kunnen worden. In Oekraïne zijn veel mensen ziek en er zijn veel gewonden die moeten herstellen. De apparatuur die wij gekregen hebben: 7 elektrische tilliften, 7 douchestoelen, 6 postoelen, 3 rolstoelen voor gehandicapten, enkele kinderbedjes, een box, 2 rollators, kinderwagen, buggy en een campingbedje is in grote dank aangenomen. Alles zal met de volgende zending naar Oekraïne worden verstuurd.

24-2-2024:

Vandaag, precies 2 jaar na het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, hebben we de inzameling van hulpgoederen weer opgestart, en met succes! Er was weer een grote inbreng van allerlei goed bruikbare goederen. De verwerking van de goederen moet, vanwege maatregelen in Oekraïne zelf, wel op een wat meer gedetailleerde manier gebeuren. Tijd om hieraan te wennen was er nauwelijks maar de vrijwilligers hadden het snel onder de knie!

Dank aan allen die vandaag alweer aan ons gedacht hebben.

Opslagcontainers staan weer op de plek

12-2-2024:

Ons inzamelpunt gaat verhuizen naar een nieuwe locatie: Ambachtstraat 1 in Denekamp. Dit is het terrein rechts naast Begri. Ingaan is aan de Ambachtstraat 1 (zie ook kaartje hiernaast). Het terrein is beschikbaar gesteld door Decona B.V.

De inzameling wordt weer opgestart op zaterdag 24 februari. Vanaf dan zijn we elke zaterdag weer open voor het brengen van hulpgoederen.

Welke goederen? Zie hiervoor de pagina <Goederenlijst>.

5-2-2024:

De vrachtwagen is met de hulpgoederen aangekomen bij het ziekenhuis van Brovary. Hier zijn de spullen uitgeladen en aan het ziekenhuis ter beschikking gesteld.

31-1-2024:

Vandaag is de vrachtwagen voor Oekraïne geladen met de 20 ziekenhuis bedden die we gekregen hebben van Stichting Gerardus Majella. Dit is aangevuld met een gift van ZGT Overzee uit Almelo. Zij hebben een groot aantal rolstoelen, rollators en andere medische hulpmiddelen gedoneerd. Hiermee is er een volle vracht voor een ziekenhuis in Oekraïne gerealiseerd.

26-1-2024:

Op dit moment zijn we bezig met een project om medische materialen te verzamelen voor een transport naar Oekraïne. Op 17 januari zijn er 20 ziekenhuis bedden geschonken door de Stichting Gerhardus Majella in Denekamp. Deze staan op dit moment in opslag. Daar komen op 30 januari nog eens circa 10 bedden bij.

Omdat dit nog geen volle vrachtwagen is zijn we gaan zoeken naar aanvullende hulpgoederen in dezelfde categorie. Van de Stichting ZGT Overzee hebben we uit hun depot een goede gift mogen ontvangen van 14 rollators, 14 rolstoelen en 7 po-stoelen. Dit geheel is een volle oplegger.

De vrachtwagen wordt op 31 januari geladen en gaat dan richting Oekraïne waar al een bestemming voor de materialen is gevonden.

28-11-2023:

Er is een start gemaakt met de verdeling van de hulpgoederen. Deze zijn gisteren in een tussenopslag gezet vanwege het slechte weer (veel sneeuw). 

De goederen worden nu in kleine hoeveelheden uitgereden en verdeeld. Voor meer informatie zie de fotopagina.

27-11-2023:

Vandaag is de oplegger uitgeladen. Omdat het slecht weer is en er veel sneeuw ligt in Oekraïne is de lading opgeslagen en wordt deze in kleinere wagens verder getransporteerd. Dat zal de komende dagen gaan gebeuren.

Men is wel zeer dankbaar dat we nog steeds veel goederen verzenden. Zie ook het bijgevoegde filmpje (eerst in het Oekraïens en daarna in het Engels, dus blijf luisteren).

24-11-2023:

De Oekraïnse chauffeur is vandaag om 8.29 uur de Pools-Oekraïense grens gepasseerd en is nu in Lutks voor een pauze. Het is hem gelukt om de immense wachtrijen aan de grens voorbij te rijden en zonder problemen de grens te passeren.

De laatste zending dit jaar is nu veilig in Oekraïne en kan verdeeld worden onder de mensen die het echt nodig zijn.

22-11-2023:

Vandaag is de voorlopig laatste vrachtwagen geladen met hulpgoederen voor Oekraïne.

De vrijwilligers hebben weer hard gewerkt. Binnen enkele uren was de oplegger geladen met alle soorten goederen: bedden, matrassen, kinderbedjes, dekbedden, kussens, etc. 

Maar ook heel veel kleding en huishoudelijke artikelen, waaronder het complete serviesgoed van Restaurant Frans op den Bult, dat zij onlangs vervangen hebben. Dank hiervoor!! Hier zullen veel mensen blij mee zijn.

De vrachtwagen is vandaag geladen met 8.480 kg met hulpgoederen en rijdt de komende dagen richting Oekraïne. De wagen moet in elk geval voor 1 december op de plek van bestemming zijn gezien de nieuwe regelgeving die er aan komt (zie onderstaande berichten), maar dat zal wel gaan lukken verwachten wij. Voor een impressie van het laden zie bijgaande foto’s en op de pagina <FOTOBOEK>.

15-11-2023:

Vandaag is de Stichting Oost Europa Dinkelland groot in het nieuws!

Zowel het NOS Journaal (in de ochtendeditie) als op Radio 1 (bij Astrid Kersseboom) een reportage omtrent onderstaande nieuwsberichten.

Leuk om in het nieuws te komen, echter het bericht is minder florissant!

11-11-2023:

Vandaag is voorlopig de laatste inzameldag geweest. Wat was het druk en wat hebben we nog een hoop spullen binnengekregen om de komende week te verzenden….!!

Zie het stuk hieronder met de verklaring waarom we de komende maanden niet inzamelen.

We hopen snel betere berichten uit Oekraïne te krijgen zodat we weer kunnen starten. 

We houden u op de hoogte via deze site!

01-11-2023:

Helaas zijn wij genoodzaakt om de inzameling voor Oekraïne voorlopig te stoppen. De laatste inzamelingsdatum zal op 11 november 2023 zijn.

Waarom?

Er komen vanaf 1 december 2023 nieuwe, veel strengere, importregels voor Oekraïne. Tot nu toe zijn de regels voor import in Oekraïne, mede vanwege de oorlog, relatief soepel. Helaas wordt hiervan ook veel misbruik gemaakt en komen er veel goederen het land binnen onder het mom van hulpgoederen (zonder invoerrechten en BTW te betalen) die later binnen Oekraïne weer op de zwarte en grijze markt worden verkocht. Hierdoor loopt de regering veel inkomsten mis en heeft men geen idee welke (hulp)goederen het land binnenkomen.

Om dit onder controle te krijgen heeft men het volgende, voor ons zeer ingewikkelde systeem bedacht (we proberen het via een aantal punten zo eenvoudig mogelijk weer te geven:

1. De Foundation (onze contactorganisatie) in Oekraïne registreert in een elektronisch systeem met elektronische handtekening voor geldigverklaring.

2. De Foundation krijgt een uniek nummer REGISTRATIENUMMER.

3. De afzender (Stichting Oosteuropa Dinkelland dus) zorgt voor gespecificeerde paklijst, vrachtbrief CMR en douanedocument EX-1.

4. De Foundation doet een verzoek om humanitaire goederen te sturen.

5. De Foundation voert in het elektronische systeem de partij goederen in welke als hulpgoederen aan hun worden verzonden. 

6. Dit systeem vraagt:

     a. Goederen soort – specificatie met HS code – Commodity Code (UKTZED systeem)

     b. Hoeveelheid van elke produktgroep: colli, gewicht en soms ook aantal stuks

     c. Per colli (pallet, karton of doos enz.) moet inhoud bekend zijn

     d. Vermelden nieuw of gebruikt en/of ten minste houdbaar tot: THT

     e. Bij deze specificatie dient twee keer een waarde opgegeven te worden: de gemiddelde nieuwwaarde en  de waarde op dat moment.

 1. Hieraan wordt het donor- of schenkingsformulier gekoppeld (Value Declaration).
 2. Hierna dient men de zending aan te melden als humanitaire zending vergezeld van een bestemming of
  verdeelplan en krijgt men een Unieke Code –  PP-nummer.  Hiervoor heeft men 30 dagen te tijd.

 3. Met deze code kan de Ontvanger (Foundation), meestal de Customs Broker, de gespecificeerde aangifte doen (zie punt 5).

 4. Tijdens de aanmelding van de zending dient men een eindontvanger op te geven en een Plan van Verdeling.

 5. De Unieke Code (PP-nummer) dient men binnen een periode van 15 dagen te gebruiken.

  GRENSPASSAGE

 6. De aangifte ten invoer dient gelijk te zijn aan de gegevens vermeld bij punt 5

 7. Bij acceptatie van de aangifte dient men voor de grenspassage het registratienummer in inklaringsnummer (PP-nummer) te overhandigen.

 8. Klopt e.e.a. niet, dan wordt de zending geweigerd of er wordt een fysieke controle uitgevoerd. Dit betekent in het slechtste geval uitladen aan de grens of controle/uitladen op de douaneterminal

 9. Bij verschillen tussen de formulieren beslist de Autoriteit wat er dient te gebeuren

 10. Registratie, inklaring en verdeling dienen in het systeem te worden ingebracht binnen de gestelde termijnen. 

 11. Zo niet dan 90 dagen uitsluiting van mogelijkheden tot import door de Foundation

 12. Controle door de Nationale Sociale Dienst, Wethandhavingsdienst en de Belastingdienst van Oekraïne

Kort gezegd worden we ten eerste zeer afhankelijk van onze partner in Oekraïne en zijn van ons. Als een partij een minimaal foutje maakt krijg je problemen die vaak geld kosten. Dit geld hebben wij helaas niet beschikbaar.

Als tweede punt komt er zo’n administratieve rompslomp bij kijken dat dit met de vele soorten goederen die wij transporteren niet te doen is.

Als derde punt hebben wij nauwelijks opslagcapaciteit. Mochten de regels de komende maanden worden afgezwakt – waar we eigenlijk wel een beetje op hopen- dan kunnen wij deze tijd qua opslag niet overbruggen.

Dat noopt ons dus om – voorlopig- te stoppen met inzamelen totdat de situatie in Oekraïne weer wat “gemakkelijker” wordt en voor ons doenlijk om weer in te zamelen en transporten te organiseren.

We danken alle gulle gevers die tot nu toe goederen hebben ingebracht en/of een donatie hebben gedaan om de transporten te kunnen betalen!!

Hopelijk kunnen we het over een paar maanden weer oppakken!

31-10-2023:

Inmiddels zijn de Ernst en Jessy weer terug in Twente. Hun blog, met een globaal verslag van de reis, is van dag tot dag te bekijken op: 

https://1twente.nl/oekraine

20-10-2023:

Helaas is het laden op 18 oktober niet doorgegaan. Reden was dat de vrachtwagen uit Oekraïne oponthoud aan de grens tussen Oekraïne en Polen had gehad. De wachttijd is daar 1 tot 3 dagen…..

Daarna moest de vrachtwagen nog lossen in Duitsland. Daardoor is deze pas donderdagmiddag in plaats van dinsdagmiddag aangekomen.

Het laden kon dus pas vrijdagochtend beginnen in Oldenzaal waar we via en met zeer goede hulp van Rotary Oldenzaal en Noot voor Nood van een hele school de meubels konden ophalen. Tevens hebben we 6 complete schoolborden gekregen, gedemonteerd en geladen (zie de foto’s). Hartelijke dank voor de spullen en de hulp bij het laden.

Vervolgens naar ons depot in Denekamp waar we de vrachtwagen verder vol hebben geladen met overige hulpgoederen.

Alles is prima verlopen – behalve dat het de hele dag regende……. – en de vrachtwagen is alweer onderweg naar Oekraïne.

18-10-2023:

Op woensdag 18 oktober wordt het volgende transport naar Oekraïne geladen.

Er zijn al heel veel spullen ingezameld. Zie hiernaast. Komende week gaat hiervan zoveel mogelijk mee naast de hieronder genoemde schoolmeubelen. Omdat de winterperiode er aan komt is vooral (warme) kleding welkom en bedden en beddengoed.

Een volgend transport zal niet lang op zich laten wachten omdat de inbreng de laatste tijd fantastisch goed was. Heel veel dank hiervoor!

Bovendien gaan er 2 journalisten, Ernst Bergboer en cameravrouw Jessy Soepenberg,  voor negen dagen mee om in eerste instantie het transport te begeleiden en vervolgens reportages (o.a. podcasts) te maken over de situatie in Oekraïne.

Te volgen op https://1twente.nl/oekraine

Klik op de foto om de podcast van Ernst Bergboer over Oekraïne te bekijken.

14-10-2023:

Wij ontvangen, via de Rotary club in Oldenzaal, van een school ongeveer 60 schoolbanken, een schoolbord, en dergelijke. Genoeg om bijna een hele school in een door de oorlog getroffen dorp in te richten.

Daarnaast gaan er zoveel mogelijk andere hulpgoederen mee zoals bedden, kleding, huishoudelijke spullen, medische hulpmiddelen, etc.

27-8-2023:

Op 25, 26 en 27 augustus hebben wij deelgenomen aan de kunstmarkt in Ootmarsum. We hadden een stand direct naast de kunstgalerie LamBert, in het centrum van Ootmarsum. In de stand hebben wij schilderijen, en andere kunst, getoond van de kunstenaressen waarvan u op onze webpagina < Schilderijen>  uitvoerige informatie kunt vinden. Andere werken van de kunstenaressen was, en is nog steeds, te zien en te koop bij de galeriën ArtBrutKik en LamBert in Ootmarsum.

De kunstenaressen waren in hoogst eigen persoon vanuit Kyiv naar Nederland afgereisd en zijn het hele weekend op de kunstmarkt actief geweest, onder andere met demonstraties kunstschilderen samen met bezoekers van de kunstmarkt.

Een groot deel van de opbrengst van de verkoop van de schilderijen komt ten goede aan de Stichting Oost Europa Dinkelland. 

Voor de hulp die zij biedt in Oekraïne heeft de Stichting en haar voorzitter in het weekend van de kunstmarkt een tweetal onderscheidingen gekregen.

23-8-2023:

Gisteren is de vrachtwagen na een lange reis aangekomen in het dorpje Ploske, een kleine 100 km ten oosten van Kyiv. Dit door de oorlog getroffen dorp had nog nauwelijks hulp ontvangen, vandaar dat de hulporganisatie waarmee wij contact hebben besloten heeft om deze zending naar dit dorp te brengen.

Vandaag is begonnen met de verdeling van de hulpgoederen.

Meer foto’s op de pagina <fotoboek>.

16-8-2023:

Vandaag is er weer een overvolle vrachtwagen geladen met hulpgoederen voor Oekraïne.

De vrijwilligers hebben weer hard gewerkt en binnen drie uur was oplegger tot aan het dak volgeladen met goederen die in Oekraïne de pijn van het oorlogsgeweld enigszins moeten verzachten. De goederen gaan naar een plaatsje ruim 80 km ten oosten van Kyiv dat al enkele keren getroffen is en tot nu toe zeer weinig hulp van de reguliere hulporganisaties heeft gehad.

Meer foto’s zijn te zien op de pagina <fotoboek>.

Bijna volgeladen!
Dit moet er allemaal nog in, en nog meer...
We zijn begonnen....

12-8-2023:

5-8-2023:

Het nu al legendarische schilderij gemaakt door Viktoriia Kartashova van Volodymyr Zelensky wordt tijdens de kunstmarkt in Ootmarsum bij opbod verkocht. 

Er kan geboden worden vanaf 5000 euro. Dat bod is ongezien al binnengekomen. 

Viktoriia en andere kunstenaars uit Oekraïne stellen een groot deel van de opbrengsten ter beschikking aan de Stichting Oost Europa Dinkelland ten bate van de hulp aan Oekraïne.

5-8-2023:

Er zijn de laatste tijd veel goederen ingebracht op ons inzamelpunt in Denekamp. 

Naast de normale inzameling van kleding, schoeisel, voedsel, etc., vandaag nog een goed werkende AED ingepakt.

Onlangs ook nog een pallet met medische middelen die keurig geconditioneerd bij de firma Steghuis in het koelhuis wordt bewaard tot het volgende transport.

Van de firma Bekker-Alink vandaag nog een zestal prima naaimachines mogen ontvangen. Zij hebben overigens al enkele keren eerder donaties in deze vorm gedaan waarvoor we hun uiteraard zeer erkentelijk zijn.

Binnenkort kunnen we een aantal mensen in Oekraïne weer blij maken. Rond 16 augustus zal er weer een transport gepland worden naar Oekraïne. De voorbereidingen lopen weer volop!

3-8-2023:

Binnenkort staat de stichting, in samenwerking met enkele bekende Oekraïense kunstenaressen, op de kunstmarkt in Ootmarsum. Deze wordt (voor de 40e keer!!)  gehouden op 25, 26 en 27 augustus. 

Wij stellen kunstwerken van hoog niveau tentoon van Oksana Fursa en Viktoriia Kartashova. Beide kunstenaressen zullen zelf ook aanwezig zijn.

Kunstwerken van beiden hangen ook in galeriën Art Brut en LamBert in Ootmarsum.

Voor meer informatie over de kunstenaressen zie de pagina <Schilderijen> op deze website.

21-5-2023:

De goederen zijn in Oekraïne weer in dank ontvangen!

Op de pagina <fotoboek> vind je een impressie van het uitladen en de goed gecontroleerde uitdeling van de  goederen op de plek van bestemming.

Zo weet men zeker dat de goederen terecht komen bij mensen die het ook echt nodig hebben……en hebben wij ook de zekerheid dat alle spullen op een goede plek terecht komen.

20-5-2023:

De vrachtwagen is op vrijdag om 14.13 uur al de Oekraïense grens gepasseerd.

Op zaterdag op het adres van bestemming na een voorspoedige rit aangekomen.

17-5-2023:

Vandaag is het 10e (!!) transport geladen en vertrokken naar Oekraïne.

Weer een oplegger boordevol met medische hulpmiddelen, bedden, kleding, serviesgoed, gereedschappen, etc.

De Oekraïners kunnen het nog steeds goed gebruiken!

23-4-2024

t/m

30-4-2023:

Deze week is onze contactpersoon Antonina Kornienko met gezin en vrienden in Nederland geweest. Zij hebben op een aantal door de stichting geregelde plekken (dank aan Jan Molenaar!)  gestaan met hun stand om geld in te zamelen:

 1. Bloemencorso Bollenstreek 24-4
 2. Koningsdag Amsterdam 27-4
 3. Markt Enschede 29-4
 4. Centrum Ootmarsum 30-4

Op de stand was een groot aantal (meestal zelf gemaakte) artikelen te koop. Ook kon men hier geld doneren direct aan de organisatie, met veel succes!

Na hun bezoek aan Nederland is het gezelschap doorgereisd naar Zwitserland, ook met het doel om geld in te zamelen.

 

30-4 Ootmarsum Centrum
23-4 Haarlem Bollenstreek Corso
29-4 Enschede Markt
27-4 Amsterdam De Dam

07-4-2023:

Nu een keer nieuws van een andere organisatie:

Oekraïne is een van de grootste voedselproducenten en -exporteurs ter wereld maar nieuw onderzoek van PAX laat zien dat de landbouwindustrie en haar capaciteit ernstig zijn beschadigd door intense gevechten en doelbewuste militaire aanvallen. De schade aan agrochemische faciliteiten vormt grote milieurisico’s en heeft in sommige gevallen blijvende gevolgen voor de menselijke gezondheid.

Reden te meer om Oekraïne te blijven steunen.

27-3-2023:

Zaterdagnacht hadden we al bericht gekregen dat de vrachtwagen de grens tussen Polen en Oekraïne was gepasseerd. Goed nieuws dus.

Vandaag is de vrachtwagen in Brovary bij Kyiv aangekomen en inmiddels stromen de berichten omtrent de verdeling van de goederen, waarmee direct is begonnen, al binnen. Zie hiervoor de pagina “FOTOBOEK”.

Verdeling vind gecontroleerd plaats, zodat niet enkelen veel krijgen en velen niets.

24-3-2023:

Van het laden van de vrachtwagen is afgelopen donderdag door TwenteFM een reportage gemaakt met een leuke film. Je kunt deze bekijken door op de bijgaande foto te klikken.

De reportage is ook te zien op de website van RTV Oost en 1Twente!

= Goede promotie!

23-3-2023:

Vandaag is alweer het volgende transport naar Oekraïne geladen en verzonden. Speciale aandacht voor een aantal tilhulpmiddelen, bedliften en douche/toiletstoelen die we gekregen hebben van Zorggroep St. Maarten Huize Franciscus.

We hebben behoorlijk wat houdbare levensmiddelen kunnen inkopen die verladen zijn. Onder andere soep, rookworst en rijst. Ook hebben we goederen gekocht zoals zeep en shampoo, nodig voor persoonlijk onderhoud.

Verder was er de laatste weken een zeer grote inbreng aan goede kleding voor volwassenen en kinderen. Er kwam zelfs kleding binnen die letterlijk nog warm was vanuit de wasdroger. Ook is er behoorlijk wat speelgoed gebracht voor kinderen. Dank voor al deze goede gaven!

Verder zijn er ook enkele pallets meegegaan met spullen zoals kachels, gereedschappen, heel veel servies, etc.

Als we er van uitgaan dat de mensen in Oekraïne vaak niets meer hebben na de beschietingen en bombardementen dan hebben we een keur aan zaken verzonden vandaag die zeer goed zal worden ontvangen. Hiervan zullen we berichten en foto’s op de site zetten als de spullen zijn verdeeld.

Voor meer foto’s zie de pagina “FOTOBOEK”.

19-3-2023:

De inbreng van goederen was de afgelopen weken weer fantastisch! Daarom wordt er donderdag 23 maart weer een volle oplegger geladen voor transport door een Oekraïns transportbedrijf naar de omgeving Kiyv. Deze zal dan zondag of maandag in Kiyv aankomen bij onze contactorganisatie die daarna direct voor verdere distributie zorg zal dragen. Wij zullen van de verdeling na ontvangst weer foto’s op deze pagina zetten.

Er zijn weer enkele mooie donaties binnengekomen de laatste dagen. Dit is hoogst noodzakelijk om ook de komende tijd transporten van ingekomen goederen naar Oekraïne mogelijk te maken. Wilt u een donatie doen kijk dan op de home pagina hoe dit het gemakkelijkst kan.

Helaas was het voor de reporters van 1Twente.nl niet mogelijk om dit transport al te vergezellen. Dit is tot nader orde uitgesteld. Wij houden u op de hoogte.

4-3-2023:

Vandaag weer een grote inbreng van allerlei goederen gehad. Schoenen, kleding, warme dekens, speeltjes voor kinderen, medicinale spullen, etc. Heel fijn dat mensen zo meeleven met het lot van de mensen in Oekraïne. Deze week is er ook een grote partij levensmiddelen binnengekomen. Alles wordt netjes verpakt en verzonden naar Oekraïne. Rond 23 maart zal en volgend transport plaatsvinden. Volgende week dus nog gelegenheid om goederen in te brengen voor het naderende transport!

 

Naast het komende transport zal ook een reportageteam van de zender 1Twente.nl meereizen om het transport en de verdeling van de goederen in de Oekraïne live mee te maken. Hiervan worden diverse reportages gemaakt voor Radio en TV en er wordt dagelijks een blog bijgehouden. Te volgen op 1Twente.nl dus.

 

1-3-2023:

De inbreng van goederen loopt erg goed de laatste weken. Daarom organiseren we zeer binnenkort weer een transport naar Oekraïne.

Heeft u nog goederen staan die wij kunnen gebruiken (zie de pagina <Goederenlijst>) dan kunnen deze komende twee zaterdagen nog worden ingeleverd. Deze gaan dan zeker nog mee met het komende transport.

We hebben nog een groot aantal bedden staan die ook mee zullen gaan alsmede veel kleding, dekens, serviesgoed, etc. die de afgelopen weken ingebracht en gedoneerd zijn.

Van Zorggroep Sint Maarten hebben we nog een tweede prima werkend elektrisch beweegbaar bad gekregen. Daar gaan we in Oekraïne een ziekenhuis of verzorgingshuis heel blij mee maken.

Verder hebben we een grote partij houdbare levensmiddelen ingekocht (middels een flinke donatie van een van onze samenwerkingspartners) die met het transport meegaat.

Mocht u zelf willen doneren dan kan dat uiteraard ook. U kunt aangeven of dit voor het transport gebruikt moet worden, voor inkoop van levensmiddelen of algemeen. Wij garanderen dan ook dat uw geld voor het doel gebruikt wordt. En…..elke Euro wordt voor het goede doel gebruikt. Er zijn geen overheadkosten!

Het gemakkelijkste gaat doneren via onderstaande QR code. Scan deze in en u kunt direct het door uzelf gewenste bedrag overmaken op onze bankrekening.

17-2-2023:

Vandaag is het beweegbare bad naar het ziekenhuis in Brovary gebracht. Ook weer goed aangekomen getuige de foto’s hieronder.

14-2-2023:

Nog een aantal “bewijzen” dat de goederen op de juiste plekken aangekomen zijn (let op de WP-dozen) en in dank aanvaard. Veel mensen maken gebruik van de gedoneerde kleding en andere spullen (kinderstoeltje, maxi-cosy, dekbedden, etc.) Bedankt voor de vele foto’s. Men blijft enthousiast en dankbaar! Zie voor meer foto’s op de pagina “FOTOBOEK”.

11-2-2023:

Nog een aantal foto’s die wij vandaag uit Oekraïne toegezonden kregen met betrekking tot de verdeling van de goederen door ons op 3-2-2023 verzonden. Duidelijk te zien aan de “WP” dozen waarin wij onze goederen verpakken.

7-2-2023:

De zending die op 3 februari uit Denekamp vertrokken is kwam al op 6 februari in Oekraïne aan. Ondanks het winterweer, met sneeuw onderweg, toch een spoedige reis gehad. Ook geen oponthoud aan de grenzen.

Zie de onderstaande foto’s waar je de(zelfde) vrachtwagen ziet en het uitladen van de goederen.

Met name de bedden waren zeer welkom! Zie hiervoor de pagina “FOTOBOEK”.

3-2-2023:

Vandaag is er weer een transport richting Oekraïne geladen en vertrokken. Bijgaand vind u een aantal foto’s van het laden van de oplegger. De inhoud bestaat onder andere uit een groot aantal bedden, veel kleding, enkele aggregaten, fietsen, geneesmiddelen, etc. Er is zelfs een elektrisch verstelbaar bad mee gegaan dat aangeboden was door de Stichting Sint Maarten. In Oekraïne is men hier heel blij mee.

25-1-2023:

Op 25 januari 2023 had onze voorzitter Jan Molenaar een uitgebreid interview bij de zender 1Twente.nl om de hulp die de Stichting Oost Europa Dinkelland biedt toe te lichten. Het interview geeft een goede indruk van de manier van werken van de Stichting.

Het is de bedoeling dat een verslaggever van de zender met het volgende transport van de Stichting meereist naar Oekraïne.

Het hele interview staat op Youtube en 1Twente.nl en is te beluisteren als u op de foto hiernaast klikt. Let op: Youtube heeft eerst enkele advertenties toegevoegd…

Wij wensen u veel luisterplezier toe.

Onderstaand een aantal foto’s die wij in december ontvingen van onze contactpersonen uit de Oekraïne.Het zijn allemaal spullen die door ons zijn toegezonden. Alles is heel erg goed besteed en komt direct bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Veelal zijn ze getroffen door de oorlog en zijn ze alles verloren. Je ziet dat de mensen er heel blij mee zijn (kijk eens die kinderen in hun warme bedje!).

Scroll naar boven